COCKER EVE GELMEDEN ÖNCE


Bu sayfada bizler evde bakımını yaptığımız cocker cinsi köpeğimizle birlikte yaşadığımız deneyimleri paylaşacağız. Evde cocker bakımı konusunda yaşadıklarımızı bir zaman tüneli içerisinde aktarmaya çalışacağız. Eksiklerimiz hatalarımız var ise bize bildirmeniz bizler içinde faydalı olacaktır. Fikirleriniz ve tecrübelerinizi her zaman bizlerle paylaşabilirsiniz. Bunun için ana sayfamızdaki iletişim formumuzu kullanabilirsiniz.

EVDE KÖPEK BAKIMI KARAR AŞAMASI

Karar verme yaklaşık 3 ay sürdü. Bu süre içerisinde bir çok kişilerle fikir alışverişinde bulunduk. Fikir aldıklarımız arasında 2 tane veteriner de bulunmakta, sorularımız hep evde Köpek bakmak zor mudur?, Evde hangi cins köpekler kolay bakılır? Evde köpek tuvalet eğitimi nasıl verilir? Evde köpek bakarken sürekli dışarı çıkartmak gerekir mi? Vb. sorular...

İlk şunu söylemek gerek ki ; Evde hayvan besleyenler öncelikle kendi hayvanlarını övüyor ve öneriyor :) tıpkı araba almak istesiniz ve sorduğunuz kişiler kendi kullandıkları araçları över diğer marka araçları onun sorunları var, sıkıntılı gibi cümleler kurarlar :)

Evde köpek beslemek konusunda bilinçli yönlendirmek isteyenlerin ilk sordukları sorular şöyle; Hangi ırk köpek istiyorsunuz? Büyük ırk mı? Küçük ırk köpek mi? Eviniz apartmanda mı? Apartmanda kaçıncı katta oturuyorsunuz? Çalışma saatleriniz nasıl? Çocuğunuz var mı? Vb...

Bu sorular bizlere sorulmadan ve fikirleri toplamaya başlamadan önce; Bizin düşündüğümüz köpek cinsi golden cinsi büyük ırk köpek idi! Ama bu cinsin apartman için diğer cinslere göre biraz daha uygun olmadığı, tüy dökümünün ve havlamalarının fazla olabileceği, günlük enerji tüketimi için dışarıda daha fazla zaman harcanması gerektiği gibi bilgiler öğrendik

* Burada bir parantez açmak gerek ; Golden cinsi köpeği olup ve apartmanda hiç sorunsuz olarak da besleyenler de vardır bu kişileri ayrı tutarak genel bir çerçevede yukarıdakileri yazdık ve öğrendik.

Bir veteriner tanıdığımızın yorumuyla; Apartmanda oturuyorsunuz (4.Kat), gün boyu evde olmuyorsunuz, hem de büyük ırk istiyorsunuz; Bu işe hiç girmeyin ; Çünkü hem sizin için hemde köpek için zor olacak. Sizin için zor olacak yaz - kış, yağmur - çamur köpeği gezdirip enerjini almanız gerekecek. Köpek için zor olcak gün boyu uzun bir süre evde yalnız kalacak. Büyük ırk olduğundan dolayı havlaması ve sesi yüksek olacak. Köpek çok sıkılacak. Bundan dolayı sizin için zor olur. Ama ; Bahçeli bir eviniz varsa hele birde 3 - 4 yaşında çocuğunuz varsa hiç düşünmeden hemen bir golden köpek mutlaka edinin derim dedi.

Bu ve buna benzer görüş alışverişlerinden sonra evde köpek bakımı konusunda zorlanabileceğimizi düşünerek erteleme kararı aldık.

EVDE COCKER BAKIMINA İLK ADIM


Evet erteleme kararı almıştık ki; Eşimin bir tanıdığının Cocker cinsi köpeğinin doğum yaptığını öğrendik. Ziyaret ettik 8 tanesinden 2 tanesi erkekti. Yavruları görünce minik minik, öyle tatlıydılar ki ayrılma zor oldu. Bir kaç gün geçince bir erkek yavru cocker istedik, sağ olsunlar onlar bizleri kırmadılar ve evde cocker bakımı konusunda ilk adımı atmış olduk :) Macera başladı. :)

Yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Söz Sizde ; Sizlerde yorumlarınızla evde köpek bakımı ve karar aşaması için katkı sağlarsanız bizi çok memnun edersiniz...

Bu yazı page visitor counter kez görüntülenmiştir.

Yorumlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı