KÖPEKLER İÇİN EVDE TUVALET EĞİTİMİ


Öncelikle merhaba;

Sayfamızda evde cocker bakımı hakkında kendi deneyimlerimizi paylaşmayı çalışıyoruz.

Şimdi ise evde köpekler için tuvalet eğitiminin nasıl yapılacağı, tuvalet eğitimi ve alışkanlığının nasıl kazandırılacağı konusunda sizlere tecrübelerimizi yazacağız.

Biz de eve köpek almayı planlamadan önce tuvalet eğitimi için çok araştırma yaptık, köpekler için tuvalet durumu en tedirgin olduğumuz konuların başındaydı.

Köpeklere evde tuvalet eğitimi vermek için internet üzerinde birçok yöntem var. Tuvalet pedleri sonra tuvalet eğitim spreyleri gibi yöntemler sürekli paylaşılıyor. Araştırmalarınızda sizlerde karşına çıkmış ya da çıkacak...

Bizim de önceleri tuvalet eğitimi için sprey aklımıza yatmıştı, alışkanlık yapmasını istediğimiz alana sprey sıkarız diye düşünüyorduk. Ama ilk veterinere gittiğimizde bize spreyin çok faydalı olmayacağını veterinerimiz söyledi.

Eve yavru olarak getirdiğimiz cooker için uyguladığımız tuvalet eğitimi şöyle başarılı oldu, adım adım şunları yaptık.

Kısaca bahsedeceğim ve çok kolay sizler de uygulayabilirsiniz.

İlk olarak evde odamızın belli bir bölümünü küçük yavru için ayırdık. Bu alan küçük olmalı. Yani yavrunuzu tuvalet eğitimi almadan bir oda da ya da evin tamamına dolaşması için açarsanız çok sık tuvaletini yapacağından dolayı her yer küçük küçük çişler olur ve müthiş evde koku yapar. bunu önlemek için önce çok küçük sınırlı bir alan da cooker'a tutup, tuvalet eğitimini vermelisiniz.

Oluşturduğunuz küçük alanı gazetelerle kaplayın bu gazetelerin üzerinde dolaşırken küçük yavrunuz belirli yerleri çişini yapacaktır. Birkaç gün sonra oluşturduğunuz küçük alanın tamamında olan gazeteleri çok az bir şekilde azaltın, her seferinde gazete üzerine tuvaletini yapacaktır. Günler geçtikçe o küçük alandaki gazete bir köşede kalacak ve artık yavrumuz kendi alanındaki o gazeteye gidip tuvaletini yapacaktır.

Bizim deneyimimizle bu eğitim süresi yaklaşık 1 ay sürdü. O küçük alanda kendi köşesindeki küçük gazeteyi değiştirerek kullandığımızda artık köpeğimiz evde tuvalet eğitimini almayı başarmıştı.

1 ayın sonunda kendisine oluşturduğumuz küçük alanı genişleterek odaya açtık yani bütün odanın içerisinde, gazete koyduğumuz yere tuvaletini yapıyordu, arayıp bulup gazete üzerine tuvaletini yapıyordu. Yaklaşık odanın tamamında kalma süresi de yine bir ay oldu. Yani toplam 1 ay küçük alanda sonra bir ayda bir odanın tamamında dolaşarak tuvalet eğitimi devam etti.

2. ayın sonunda evde sınırlı olarak koridor ve bazen salona girmesine izin verdik tuvaleti geldiğinde kendi odasındaki gazeteye gidip yapıyordu. Bu anlamda gazete hemen temizlendiği için pratik de oldu.

Kuduz aşısı tamamlanmadan dışarıya çıkması uygun olmadığı için yaklaşık 3 ay evde kaldı cocker'ımız.

Aşıdan sonra ilk dışarıya çıkarttığımız da dışarıda tuvaletini yapmadı, dışarıda ve arabada geçen süre tuvaletini tutarak eve geldiğinde hemen gidip odasındaki gazeteye yaptı.

Dışarıya çıkmalarını artıkça yavaş yavaş dışarıya da tuvaletini yapma cesareti oluştu ve şu an dışarıya tuvaletini yapıyor. Evde de gazete üzerine yapıyor.

Bizler ilk kez evde köpek baktığımız için bu yöntemi kullanarak evde tuvalet eğitimi vermeyi çalıştık ve kendimizce başarılı olduğumuzu düşünüyoruz

Yanlış, eksik yaptığımız ya da daha kolay bir yöntem var ise bizlere yazmanız bizleri sevindirirsiniz.

Söz Sizde ; Sizlerinde evde tuvalet eğitimi için yorumları olursa bizleri memnun edecektir.
Bu yazı page visitor counter kez görüntülenmiştir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı